27 Ekim 2013 Pazar

Spicy mexican eggs- Baharatlı meksika yumurtaları


Son zamanlarda meksika mutfağıyla yakın ilişkideyiz. Markete gidiyoruz meksika yemekleri yapmaya teşvik eden ürünler ve tarifler; televizyonu açıyoruz yine meksika yemekleri... E haliyle biz de başladık denemelere... Yaptıklarımız gerçeklerine ne kadar uygun bilinmez ama tadları gerçekten denemeye değer. Önemli olan da bu olsa gerek;)
Meksika yemeği yapmaya başladığımıdan beri mutfağımızda kimyon kokusu eksik olmuyor. Anlaşılan bu mutfağın vazgeçilmezi kimyon. Ben de kimyonun faydalı olduğunu duyup yemeklerde kullanmak isteyip ama köfte hariç hiiç aklıma gelmediği için kullanamayan bir insan olduğum için bu durum hoşuma gitti. (google: kimyonun faydaları:))

Neyse gelelim tarife..


Spicy mexican eggs 

(Gordon Ramsey'in tarifini kullanarak yaptık, ancak birebir değil evdeki malzemelere göre uyarladık)

3 yumurta

1 adet sivri biber 
1 diş sarımsak
yarım soğan
1 domates
200 gram meksika fasulyesi (pişmiş)
50 gram rendelenmiş peynir (tercihen cheddar peyniri)
tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
3 adet tortilla

yuvarlak bir borcama yağ sürülür karabiber ve tuz ekilir ve tortillalar borcama dizilir. Biz iki tanesini 2ye kestik ve kenarlara koyduk ortaya da tam bir tane koyduk ve yukarıdaki gibi bir şekil oldu. Kabın şekline göre daha farklı da konulabilir. 


Fırın 180 dereceye ayarlanır


Bu sırada sebzeler doğranır. Soğan ve biber biraz sıvıyağ ile birlikte tavaya konur, karabiber ve kimyon eklenir ve 5-6 dk kavrulur. Ardından domatesler eklenir ve 3-5 dk daha pişer. En son fasulyeler eklenir ve 2 dk daha pişirilir. Karışım borcama, tortillaların üzerine dökülür. 


Karışımın içinde yumurtalara yer açılır ve yumurtalar dikkatlice kırılır. Biraz tuz ve karabiber eklenir. Üzerine rendelenmiş peynir serpilir ve en son da pul biber..


Daha önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika pişirilir. Fırının en üst rafında değil ama en üste en yakın olan rafta pişirilmesi tavsiye ediliyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder