Midye ve fondü aslında iki çok alakasız şey gibi gözükse de yemeğe fazla vakit ayırabilme imkanımız sadece haftada bir gün olduğu ve o gün de her ikisini de yemeyi çok istediğimiz için böyle bir tablo oluştu. Hiç de fena olmadı ;)
Peynir Fondü (Cheese Fondue)
Fondü raclette le ilk tanıştığım andan itibaren aklımın sürekli köşesinde denenecekler listesindeydi uzun zamandır; ama istediğim gibi bir fondü seti (yani yukarıda gözüken altında mum (aslında jel) yanan ve üstünde kasesi olan) bulamıyordum. Boska markasının çok güzel fondü setleri var ama onlar gereksiz pahalı geldiği için almaya yanaşmadım. Fotoğraftakini ise Hollanda'da bir süpermarketten aldık. Fiyatı 17 Euro civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam. Bu tip fondü setleri peynir fondüsü için. Çikolata fondüsü için olanlar daha farklı o da ilerde başka bir konu olacak...
Peynir fondüsü yapmak oldukça kolay çünkü peynirli karışımlar hazır olarak satılıyor; bize sadece ısıtıp afiyetle yemesi kalıyor. Eminim bu işin ustaları farklı farklı peynirleri alıp karıştırıp çok güzel karışımlar hazırlıyordur ama bizim norveçte peynir çeşitlerine pek ulaşma imkanımız yok o nedenle bu gibi karışımlar tam bize göre... Nasıl yeneceğine gelince... Fondü setimizden çıkan çatallar yardımıyla ekmek parçalarını peynirin içine batırarak yeniyor. Aslında bizdeki mıhlamanın İsviçre versiyonu.. Onun dışında isteğe bağlı olarak çeşitli sebzeleri de peynire batırarak yiyebilirsiniz.
Midye
Midye de yine denenecekler listemizde uzunca bir süre bulunan yemeklerden biri. Canlı canlı alıp pişirmeye cesaret etmemiz bayağı bir zaman aldı. En başta canlı olmalarının biraz insanı huylandırıcı olması artı canlı olmayanları ayıklamak gerekmesi; ki bunu tespit etmede ne kadar başarılı olunacağı konusunda duyulan şüpheler. Ve tabi en sonuncu ve en korkunç olanı da yanlışlıkla ölmüş midye yediğinde başına gelebilecek zehirlenme tehlikesi.
Bütüün bunların üstesinden gelebileceğimize inandığımız (daha doğrusu eşimin inandığı) bir anda kendimizi 1 kg canlı midyeyle eve doğru giderken bulduk.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder