Cadılar bayramı kavramı 3 yıl önce hayatıma girdi ama aslında benim için ifade ettiği tek şey kabak tatlısı yiyebilme ihtimali.. Çünkü diğer zamanlarda bal kabağı bulmak imkansız gibi. Bu sene de bu ritüelimizi aksatmadan yerine getirdik, mutluyuz, gururluyuz:)
Kabağı kesmeyi başardıktan sonra kabak tatlısı yapmak oldukça kolay.
Kabak Tatlısı
Balkabağı
Şeker
ceviz
hindistan cevizi
Kabakları borcama/tepsiye diziyoruz. 1 kg kabağa 1,5 su bardağı şeker ölçüsüyle şekeri kabakların üzerine serpiyoruz ve üzerini kapatıp 5-6 saat kadar bekliyoruz. Sonra fırında 200 derecede 40-45 dk pişiyoruz. Pişerken arada bir kaşık yardımıyla kabakları şerbetle ıslatabiliriz. Piştikten sonra üzerini isteğe göre ceviz ve/veya hindistan cevizi ile süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder