Tavuk Sote (2-3 kişilik)
250-300 gram doğranmış tavuk göğsü
1 adet küçük boy soğan
3-4 adet mantar
Kırmızı biber (paprika)
Sarı biber
Yeşil biber (veya Çarliston)
Soya filizi
Sıvı yağ
2 yemek kaşığı soya sosu
2 diş Sarımsak
Tuz karabiber, kırmızı biber, kekik
Tavukları çukur bir kabın içine koyuyoruz, soya sosunu ve küçük küçük doğranmış sarımsakları ekleyip 10-15 dakika bekletiyoruz. Daha sonra tavukları az miktar sıvıyağda soteliyoruz. (Sebzelerin çok fazla yumuşak olmaması için tavuğu ayrı pişirmeyi tercih ediyorum. Wok yemeği gibi. )
Tavuklar piştikten sonra sıvıyağda soğanı, mantarı ve biberleri soteliyoruz. (Pişecek ama fazla yumuşamacak) Tavukları da bu karışıma ekliyoruz. Soya filizi ve baharatları da ekledikten sonra birkaç kere karıştırıp altını kapatıyoruz. İçine konulan malzemeler zevke göre değiştirilebilir, ben genelde dolapta ne varsa ona göre yapıyorum. Yanına da pilav yaparsanız hem lezzetli hem doyurucu yemeğiniz kısa bir süre içinde hazır olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder