9 Eylül 2013 Pazartesi

Elmalı kek (eplekake)



Norveçin geleneksel tatlılarından,

Elmalı Kek

200 gram tereyağı
2,5 dl toz şeker
3 yumurta
4 dl un
1 dl süt
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
kabartma tozu
vanilya

3 adet elma
1 çorba kaşığı tarçın

Tereyağı ve şeker iyice çırpılır. Yumurtalar teker teker eklenir ve her seferinde mikserle çırpılır. Süt, un, kabarma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenir ve homojen bir karışım olana kadar yavaş ayarda çırpılır. 24 cmlik kek kalıbı yağlanır ve hazırladığımız karışım içine dökülür. Üzerine soyup doğradığımız elma dilimleri yerleştirilir. (Resimdeki gibi)


üzerine toz şeker ve tarçın serpilir ve önceden ısıtılmış fırının en alt katında 175 derecede 45-50  dakika pişirilir.
Dondurma ile servis edilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder