22 Ocak 2014 Çarşamba

Pankek- Pancake- Pannekake


Amerikalıların kahvaltıda sıklıkla tükettiği pankek bizler için de özellikle hafta sonu kahvaltıları için eğlenceli ve yaratıcılığa açık bir seçenek. Kolaya kaçıp marketlerde toz halinde satılan karışımlardan alıp sütle karıştırıp yapmak yerine evde kendiniz yapmak isterseniz  hem yumuşak hem lezzetli aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

7-8 adet orta boy pancake için

1 adet yumurta
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
200 gram un
300 ml süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı vanilya

Üzeri için
İsteğe bağlı...Maple şurubu, meyve, çokokrem, reçel, bal vs...

Un, şeker, tuz ve kabartma tozu ve vanilya bir kabın içinde karıştırılır. Süt, yumurta ve yağ da bir başka kap içinde çırpılır. Sıvı karışım, un karışımının içine dökülür ve çatal yardımı ile karıştırılır. Küçük topaklar olması önemli değil. Dikkat edilmesi gereken karışımı gereğinden fazla çırpmamak.

Pancakelerin pişirileceği tava ocağa konur ve çok az miktar sıvı yağla yağlanır. Tava ısındıktan sonra karışımı kepçe yardımıyla tavaya koyabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken, pancake in krep gibi ince olmaması gerektiği. Dolayısıyla karışımı tavaya yaymak için çaba sarf etmemeliyiz. Kepçeden döktüğümüzde kendisi yeterince yayılacaktır zaten.. Üstünde baloncuklar oluşmaya başladıktan sonra diğer tarafını çevirip pişirebilirsiniz. Her iki taraf da açık kahverengi olduğunda ocaktan alabilirsiniz.

Üzerine maple şurup dökerek ve dilerseniz çeşitli meyveler ile servis edebilirsiniz.

Benim bir başka favorim de çokokrem ve muz ile yemek..

Not: Maple syrup (akçaağaç şurubu) tatlı olduğu için pancakeler fazla şekerli olmamalı. Eğer şurup kullanmayacaksanız ve tatlı olmasını istiyorsanız yukarıdaki şeker miktarını biraz arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder