25 Ekim 2012 Perşembe

Norveç usulü balık graten


Balık Graten (Norveç Usulü)




1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 dl süt
50-70 gram makarna
50 gram  haşlanmış bezelye (isteğe bağlı)
200 gram haşlanmış balık fileto
2 yumurta
Kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber

Balığımızı haşlıyoruz. Küçük  parçalara bölüyoruz. (çok küçük olmasın) Makarnayı paketinde yazan süreye uygun olarak haşlıyoruz.

Sos: beşamel sosa benzeyen sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. 1 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz unu ekliyoruz ve  birkaç dakika karıştırıyoruz. Daha sonra altını kısıp sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütü eklerken iyice karıştırmaya devam. Sos kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Yumurta sarılarını teker teker sosa ekliyoruz ve karıştırıyoruz.

Balık, makarna ve bezelyeyi sosun içine alıyoruz. Yumurta beyazlarını da (sarısı hiç bulaşmamalı) ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Yumurta beyazlarını da karışımıza ekliyoruz ve dikkatlice/yavaşça karıştırıyoruz.

En son karışımızı bir borcama döküyoruz. Rendelenmiş peynir ve galeta ununu üzerine serpip 200 C de üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder