Balık Graten (Norveç Usulü)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3 dl süt
50-70 gram makarna
50 gram haşlanmış bezelye
(isteğe bağlı)
200 gram haşlanmış balık fileto
2 yumurta
Kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber
Balığımızı haşlıyoruz. Küçük
parçalara bölüyoruz. (çok küçük olmasın) Makarnayı paketinde yazan
süreye uygun olarak haşlıyoruz.
Sos: beşamel sosa benzeyen sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz.
1 yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz unu ekliyoruz ve birkaç dakika karıştırıyoruz. Daha sonra
altını kısıp sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütü eklerken iyice karıştırmaya
devam. Sos kaynadıktan 2-3 dk sonra altını kapatıyoruz. Tuzunu ve karabiberini
ilave ediyoruz. Yumurta sarılarını teker teker sosa ekliyoruz ve
karıştırıyoruz.
Balık, makarna ve bezelyeyi sosun içine alıyoruz. Yumurta
beyazlarını da (sarısı hiç bulaşmamalı) ayrı bir kapta beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
Yumurta beyazlarını da karışımıza ekliyoruz ve dikkatlice/yavaşça karıştırıyoruz.
En son karışımızı bir borcama döküyoruz. Rendelenmiş peynir
ve galeta ununu üzerine serpip 200 C de üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 40
dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder